Hvis du nettopp har bestilt ferien til Arktis og føler deg litt uforberedt og lurer på hva du kan forvente, ikke bekymre deg, vi er her for å hjelpe deg med noen av de beste reisetipsene for turen til Nord-Norge.

1. Hva du skal ha på deg?

Uansett årstid du besøker Nord-Norge, er det beste tipset du vil motta å lære deg å kle på lag for å forberede deg på det raskt skiftende arktiske klimaet, man bør derfor kle seg i turtøy for fjellet.

For en ide om hvilke gjennomsnittstemperaturer du kan forvente i måneden du planlegger turen til Nord-Norge, sjekk værguiden nedenfor. 

Vinter

Det første laget ditt bør ideelt sett være ull, vi foreslår at du bruker en ullunderskikt på kalde dager eller om natten, og et par tykke ullsokker. Bygg deretter lagene dine på toppen av det! Noen andre viktige klær er: en fleece, en ullgenser, dunjakke, værfast jakke, vanntette støvler, hansker / votter, skjerf og en lue. Hvis du er veldig følsom for kulde, kan det være lurt å investere i litt hånd- og fotvarmere!

Sommer

Ta frem med deg en rekke klær du kan lag, og sørg for å ta med vanntett jakke og bukse og sko. Været kan også være ganske kaldt om sommeren, så et par lette hansker, en buffer og en lue. Om sommeren kan du reise med bobil eller sove i telt til tak på bil.

2. Været

Været i Arktis forandrer seg raskt, og noen ganger kan vi til og med oppleve alle årstider på en enkelt dag! Dette gjør det gjør det utfordrende å vite hva du kan forvente og hvordan du pakker. Så her er en oversikt over temperaturer og nedbør i Tromsø for å hjelpe deg med å få en idé:

I gjennomsnitt i Nord-Norge har vi 160 dager i året med minst 25 cm snø på bakken og 226 dager med nedbør (inkludert snøfall).

-19,4 ° C var den laveste temperaturen registrert i Tromsø (selv om gjennomsnittet svever rundt bare -4 ° C som vi takker Mexicogolfstrømmen for), og 27,8 ° C var det høyeste. 

3. Sesongaktiviteter

Livet i Nord-Norge kretser veldig mye rundt lys på grunn av det faktum at vi befinner oss over polarsirkelen og opplever polare netter og midnattssola. Derfor varierer aktiviteter og turer langt nord. Her er noen retningslinjer for å vite hvilke aktiviteter som er tilgjengelige i hvilke måneder:

Nordlys: Midt i september – slutten av mars

Hvalsafari: slutten av oktober – midten av januar

Hundekjøring med hundekjøring: Midt i november-april

Ski: januar-mai

Fottur: juni-november

Midnattsolsturer: 21. mai-21. juli

En reise til nord-norge er alltid å anbefale uansett årstid, dessverre er det også slik at mange personer sliter med økonomien og ikke alltid har råd til å reise. Dersom man ønsker å unngå tvangssalg og spare penger kan man refinansiere gjeld og lån for å på den måten få bedre økonomi og muligheten til å oppleve og reise til nye destinasjoner.

Kategorier: Ukategorisert